JUNIOR-VM: Drömmål av Brännström när USA besegrades

Juniorkronornas lagkapten Erik Brännström fortsätter imponera i JVM. Sverige lyckades efter en dramatisk avslutning besegra USA i en match där den förre HV-backen stod för ett riktigt drömmål.

Sverige började matchen bäst och hade efter två spelade perioder spelat till sig en 3-0 ledning. Då skulle Erik Brännström Utöka ledningen till 4-0 med ett riktigt drömmål. Men efter detta så började fallet juniorkronorna drog på sig alldeles för många utvisningar och på endast tolv minuter i tredjeperioden  kvitterade USA till 4-4.

– Det är en läropeng. Det är juniorer vi snackar om, men det är för dåligt att släppa till det här, säger Sanny Lindström i TV4.

 

Avgjorde i förlängning

Matchen skulle gå till förlängning där kunde Adam Boqvist kunde avgöra. Segern innebär nu att Sverige vinner gruppen vid seger mot Kazakstan efter full tid eller förlängning. Matchen mot Kazakstan sänds på Måndag 00.00 natten till tisdag (svensk tid).