SKADEUPPDATERING: Christoffer Persson & Simon Önerud

HV71 gjorde idag en statusuppdatering ångande lagkaptenen Simon Önerud och backen Christoffer Persson som väntas bli borta i två månader efter operation.

Christoffer Persson har idag opererat en sena i sin hand och väntas bli borta i två månader meddelade idag HV71 på sin hemsida.

 

Besked om Önerud

jkpghockey kunde under gårdagen meddela att HV:s lagkapten var på bättringsvägen men att han under torsdagen skulle göra en uppföljning. Därefter skulle beslut om eventuell medverkan mot Linköping tas.

-Simon mår bättre han ska undersökas vidare imorgon så det är fortfarande oklart läge kring om han spelar mot Linköping, skriver HV:s sjukgymnast Andreas Frostemark i ett sms till jkpghockey under onsdagen.

Det var i slutsekunderna i matchen mot Örebro som HV71:s lagkapten mer eller mindre skulle sätta slutresultatet till 4-1 i tom bur. Men han blev istället brutalt nedtacklad av Örebros Nick Ebert, en respektlös tackling tyckte HV:s tränare Stephan ”Lillis” Lundh. Lagkaptenen fick behandling efter matchen men ville där och då inte gå in på djupare detaljer kring skadan.

– Jag tycker inte att Örebro visar någon större respekt där. Matchen är slut. Det är livsfarligt där vid målet. Men smällen tog mer på sidan. Det var tur i oturen att målburen stod i vägen för annars hade han kunnat åka in i kortsargen och det hade varit allvarligare. Men jag tror inte att det ska vara någon fara tills vi startar om efter nyår, säger Lundh till jnytt.se

Nu meddelar HV71 själva i en statusuppdatering att vidare beslut om Simon Öneruds medverkan i matchen mot Linköping tas efter fredagens träning.