Andra raka för Dalen – sänkte Helsingborg

HC Dalens första hemmamatch för säsongen när Helsingborg HC gästade Skandiamäklarna Center. En match som Dalen vann med klara 5-2 och därmed har Norrahammarslaget två raka vinster.

HC Dalen mot Helsingborg HC i årets första hemmamatch i Skandiamäklarna Center. Matchen började i ett rasande tempo och lagen bytte chanser med varandra. Men det var Dalen och Kevin Karlsson som genom en fin soloprestation gav hemmalaget ledningen med 1-0 när klockan stod på 2.37. Lagen fortsatte byta chanser med varandra och med drygt kvarten spelad fick Jonathan Tholander ett friläge men Daniel Wahlberg i Helsingborg räddade. Dalen utökande i slutet till 2-0 genom Erik Glimberg och perioden slutade 2-0 till hemmalaget.

-En fartfylld period men det är precis så vi vill spela mot Helsingborg, sänker vi tempot så blir dem bättre direkt. En bra period för oss och det var riktigt fint att få hänga en kasse sa Dalens Kevin Karlsson i periodpaus.

Snabbare Helsingborg i andraperioden

Adam Ohre fick i början av andraperioden två minuter för delaying the game. När Dalen börjat äta sig tillbaka in i matchen så visades märkligt nog Timmie Persson ut för Interference samtidigt åkte Helsingborgs Oscar Karlsson ut för high sticking. Gästerna fick spel i fem mot tre och smällde in reduceringen till 1-2 genom Axel Björklund. Efter det blev det grinigt mellan lagen och i mitten av perioden crosscheckade Helsingborgs Oscar Karlsson Dalens Timmie Persson. Karlsson åkte ut för crosschecking och domaren plockade Persson för diving. Dalen tryckte på och var ytterst nära en 3-1 ledning om inte målburen flyttats. Otäcka scener utspelades när Victor Romfors fick en tackling i ryggen och tog sig kring nacken i tydliga smärtor. Tempot sänktes sakta en aning och andraperioden slutade 2-1 till Dalen.

-Bedrövligt i denna perioden. Vi gör en bra förstaperiod och får bra utdelning men vi kan så mycket bättre än det här. Vi vinner inte kamperna och har slutat åka skridskor. Sen diciplinen det var det sista jag tryckte på, där är för många utvisningar. Nu i tredjeperioden måste vi få puckarna djupt och börja åka skridskor, det är alldeles för stillastådede just nu, jag får höja rösten lite, sa Dalens tränare Per Gustafsson efter andraperioden.

Två mål på 14 sekunder för Dalen

Pelle Gustafssons höjda röst i omklädningsrummet mellan andra och tredjeperioden gav effekt. Inom loppet av fjorton sekunder hade hemmalaget gjort två mål. 3-1 genom Patrik Magnusson och sekundarna senare gjorde Kevin Karlsson 4-1, som var hans andra mål i matchen. Dalen trummade på och Kalle Hult utökade Dalens ledning till 5-1 med dryga 11 minuter kvar att spela. Helsingborg kunde reducera genom Freddy Roslund som gjorde 5-2 i powerplay med drygt halva tredjeperioden kvar. Närmre än så kom inte Helsingborg och Dalen vann med 5-2 och tog därmed andra raka vinsten.

-Vi var värda en utskällning efter andraperioden inget snack om det. Vi vet att vi kan bättre ändå sätter vi oss i den situationen, det är för dåligt. Det blev en liten väckarklocka och vi började åka skridskor igen. Samtidigt är det skönt att det börja lossna med målskyttet säger Kevin Karlsson efter matchen.