SDHL: Förlust för HV71 i E4-derbyt

HV71 Dam spelade idag HV:s första E4-derby mot Linköping. En match där ett formstarkt Linköping kunde vinna med klara 5-2.

Damerna först som det brukar heta. Rivalmöte mellan HV71 och Linköping i dagens första av två E4-derby. Herrarna möter Linköping senare ikväll. HV71 öppnade vassast och tog med dryga två minuter in i matchen ledningen genom Sanni Hakala assisterad av Riikka Välili. Kvitteringen kom efter halva förstaperioden spelad när Kennedy Marchment satte dit 1-1 pucken assisterad av Lara Stalder och Pernilla Winberg, resultatet stod sig perioden ut.

Linköping vände i andraperioden

Liksom förstaperioden så öppnade HV71 målskyttet tidigt i andraperioden denna gång genom Felizia Wikner-Zienkiewicz som gav HV71 ledningen till 2-1 assisterad av Riikka Välili. Efter detta föll HV71 ihop och Linköping tog över mer och mer och kunde både kvittera och ta ledningen i matchen. Vid 2-2 målet var det ombytta roller då Pernilla Winberg spelades fram av Kennedy Marchment. Ledningsmålet gjordes sedan av Emma Murén assisterad av Moa Wernblom. 

HV71:s 2-1 mål var en riktig delikatess vid tekning:

 

Stökig tredjeperiod

Tredjeperioden präglades mest av utvisningar både HV71 och Linköping fick 3 stycken tvåminutersutvisningar vardera. HV71 gjorde en del misstag som ett formstarkt Linköping kunde nyttja. Hemmalaget stängde senare mer eller mindre matchen då Denise Altmann efter fem minuter in i tredjeperioden utökade ledningen till 4-2 och med sekunden kvar av matchen Gjorde Emma Murén matchens andra mål när Linköping vann dagens första E4-derby med 5-2.

-Vi gör alldeles för många individuella misstag i matchen, det gjorde att vi förlorade mot ett Linköping som är riktigt bra, sa Fanny Rask efterr matchen.