Tung inledning på nya året för HV71 Dam – förlorade andra matchen i rad

HV71 ställdes under eftermiddagen mot Leksand i SDHL. HV som under gårdagen förlorade årets första match mot ett formstarkt Linköping. HV71 har en tung inledning av nya året med två förluster i rad när HV förlorade mot Leksand med 1-2.

HV71 tog idag emot Leksand i Kinnarps Arena och det var en jämn kamp i inledningen av matchen och en hel del spel i mittzonen. I en period som bjöd på en hel del utvisningar, framförallt för Leksand. HV lyckades inte förvalta tiden i numerärt överläge. Utan det blev istället gästerna och Hanna Sköld som 12.52 in i matchen gjorde 0-1. HV skapade flera reduceringschanser mot slutet men Julia Åberg i Leksand höll tätt och perioden slutade 0-1 till Leksand.

Leksand fortsatte att sätta högt tryck mot HV och tog även ledningen till 0-2 efter åtta minuter genom Sofia Engström assisterad av Hanna Sköld och Gracen Hirschy. Några minuter kom sen reduceringen när Rosa Lindstedt kunde göra 1-2 assisterad av Fanny Rask. Bra kamp i andraperioden men Leksand var det bättre laget i positionsspelet. Reduceringsmålet fick HV71 att komma tillbaka in i match och spelet höjdes. och HV71 hade tryck i slutet av andra men lyckades inte få in kvitteringspucken.

Avvaktande spel i tredjeperioden och en del chanser åt båda lagen men utan några mål. Leksand höll undan och lyckades vinna med 1-2. En tung inledning för HV71 Dam på det nya året med två förluster på två dagar. Nästa match för HV71 spelas lördagen den 12 januari mot Brynäs.