Kalmar bröt förlustsviten mot HC Dalen

Innan kvällens match så hade lagen mötts två gånger tidigare under säsongen med vinst för Dalen i båda mötena. Ikväll bröt Kalmar förlustsviten när Dalen besegrades med 3-1 i en stökig match präglad av utvisningar.
-Toleransnivån var alldeles för dålig, det blev utvisningar på allt, säger Anton Johansson till jkpghockey.com

Ett påförhand svårtippat möte när ett formstarkt Kalmar tog emot HC Dalen. Kalmar som är inne i en fin form med tre vinster i rad och Dalen som kommer från en svidande förlust mot Nybro. Ett revanschsuget Kalmar mot Dalen som vill hitta tillbaka till spelet de senast spelade i Kalmar.

Det skulle dröja fram till slutet av förstaperioden innan första målet kom. Och det var hemmalaget genom Evan Allan som 19.17 satte 1-0 till Kalmar assisterad av Andreas Holmqvist. En period som präglades av en hel del utvisningar. Totalt sett delades det ut 18 utvisningsminuter för lagen, åtta för Kalmar och 10 för HC Dalen.

-Det var ganska grinigt men toleransnivån var för låg, domarna borde ha släppt en del utvisningar. Det straffade sig senare i boxplay och det blev väl ett ganska rättvist resultat efter förstaperioden säger Dalens Anton Johansson.

Fortsatt grinigt i andraperioden

Kalmar öppnade andra på samma sätt som de stängde den förstaperioden. 2-0 kom efter fem minuter spelat av Rasmus Djerf och bara minuten senare gjorde hemmalaget 3-0 genom Evan Allen som gjorde sitt andra i matchen. Därefter blev det grinigt, om det delades ut många utvisningar i förstaperioden så skulle den andra bli betydligt värre. Hela 38 utvisningsminuter delades ut och det var Andreas Holmqvist i Kalmar som stod för de flesta. Han fick först två minuter för en slashing men blev uppenbart besviken över detta och drog på sig en Abuse of Officials, vilket senare resulterade i en Game Misconduct. Perioden slutade med en 3-0 ledning till hemmalaget.

-Det var utvisningar på allt i andraperioden, det var en konstig match att spela och svårt att hitta nivån. Men det gällde för båda lagen. Många dubbelutvisningar som domarna borde släppt och låtit oss spela istället. De gör två mål på markeringsmissar från oss i början, vilket var tungt.

Bröt förlustsviten

HC Dalen fick i tredjeperioden ett tröstmål då Victor Romfors fyra minuter in i tredje satte dit 3-1 pucken assisterad av Erik Glimberg. Men närmre än så kom inte Dalen och därmed bröt Kalmar förlustsviten på två förluster i rad genom att besegra HC Dalen med 3-1.

-Vi tog ett snack efter andraperioden och försökte ingjuta lite självförtroende men det ville sig inte. Det är lite tungt nu och då blir det svårare att hålla uppe huvudet. Vi måste spela ett bättre powerplay och boxplay för att komma tillbaka, framförallt på bortaplan. Nu åker vi hem och slickar såren och vinner på fredag istället, avslutar Anton Johansson.