PER GUSTAFSSON: ”Vi måste få tillbaka känslan igen”

HC Dalen möter ikväll Tyringe hemma i Skandiamäklarna Center. Dalen kommer med två förluster i rad, nu senast mot Kalmar. Och nu vill laget bryta förlustsviten.
-Nu är varje poäng viktig och vi måste börja hitta känslan igen, säger Per Gustafsson till jkpghockey.com

HC Dalen tar ikväll emot Tyringe i Skandiamäklarna Center. Dalen öppnade året bra men har mot slutet tappat en del i spelet. Med två förluster i ryggsäcken tar man ikväll emot Tyringe. som även de förlorade senaste matchen mot Mörrum med 1-0. Tyringe ligger fem poäng bakom Dalen i tabellen så säker mark för Dalen. Däremot måste laget börja vinna matcher igen för att hålla sig kvar i toppen av tabellen.

-Vi har pratat om att det är ett akut läge vi befinner oss i. Vi måste börja hitta känslan igen och plocka poäng, nu är varje poäng viktig för oss.

Två matcher nu när ni får problem i andraperioden, är det något ni pratat om i laget?

-Nej inte direkt pratat om det och belyst de på det sättet. Men detta hade vi problem med redan under förra året egentligen. Vi hamnar i lägen där vi fokuserar och lägger energi på fel saker. Vi måste börja välja rätt lägen igen till exempel när vi ska och inte ska gå under match.

Nu väntar Tyringe, ni ligger på säker mark med fem poäng före, en vinst är nästan ett måste, vad har ni pratat om inför ikväll?

-Vi måste hålla oss till vår spelplan som är bra och som jag sa tidigare fokusera och lägga energi på rätt saker. Nu spelar vi hemma och det känns väldigt bra. Vi har presterat bra på hemmaplan under säsongen så det känns skönt att få komma hem och spela igen efter de två senaste förlusterna, avslutar Per Gustafsson till jkpghockey.com