Per Gustafsson: ”Försvarsspelet är i fokus”

HC Dalen möter idag Mörrum på bortaplan. Dalen är inne i en tung period och kommer senast från en förlust mot Tyringe hemma i SkandiaMäklarna Center. Inför dagens match pekar Pella Gustafson på en tydlig punkt.
-Vi måste börja om nu och vi börjar med försvarsspelet, vi måste utgå därifrån.

En fin start på året byttes ganska omgående mot det sämre. HC Dalen är inne i en tung period där man radat upp ett gäng förluster. Senast blev det övertidsförlust mot Tyringe i SkandiaMäklarna Center. Nu väntar match mot Mörrum som ligger på sjätteplats i tabellen. HC Dalen måste börja vinna matcher för att haka på topplagen.

-Det är för dåligt i försvarsspelet och vi gör för enkla misstag. Vi låter en spelare komma in i vår försvarszon, där möter han tre av våra spelare och ändå etablerar de ett anfallsspel, sa Kevin Karlsson efter förlustmatchen mot Tyringe.

”Fokusera på försvarsspelet”

Dalen ligger nu inför dagens match sex poäng bakom tvåan Kalmar och åtta poäng bakom serieledarna Nybro. Man har inte råd att förlora fler matcher mot bottenlagen. Inför dagens match så har laget pratat om att börja om från början och försöka få tillbaka känslan igen.

-Vi måste börja om från början, igen. Vi måste utgå från försvarsspelet och börja därifrån. Sen får vi bygga om och börja om helt enkelt, säger Per Gustafsson till jkpghockey.com