KEVIN KARLSSON: ”Hög fart blir nyckeln till tre poäng ikväll”

Seriefyran mot seriefemman idag när HC Dalen reser till Skåne för match mot Helsingborgs HC. En match där HC Dalen ser farten som en viktig nyckel till tre poäng.
-Ikväll gäller det att ha fart på rören, vi ska åka ifrån dom, säger Kevin Karlsson till jkpghockey.com

Efter fyra raka förluster tog Dalen en viktig seger när man på hemmaplan vann med klara 5-1 mot Halmstad Hammers. Helsingborg kommer från en övertidsförlust mot Tyringe. Fem poäng skiljer mellan lagen där varje poäng är viktig, Dalen som jagar topplacering och Helsingborg som ligger farligt nära negativt kval.

-Det gäller att komma ut snabbt och med hög fart. Tempot är viktigt till matchen där vi genom hög fart ska åka ifrån dom. Det är viktigt att komma in på insidan av dom då de är tajta gör vi inte det så kommer det bli svårt. Det är ett kompakt lag om de får tid att ställa upp sig, därmed är farten viktig, säger Dalens, Kevin Karlsson innan match.

David Elmgren blev uttagen till veckans lag i Hockeyettan Södra Vår. David gjorde en imponerande insats i matchen mot Halmstad. Där räddade han 39 skott av 40 och landade på en räddningsprocent på hela 97,5%

Jankovic utlånad

Tom Jankovic har fått begränsat med speltid på sista tiden och har bett om att få bli utlånad, för att hålla igång kroppen och få mer istid.

-Ja, jag har fått spela lite för lite och har bett om att få bli utlånad, det är inga konstigheter med det mer än att jag behöver få hålla igång. Jag kommer spela med HA74 istället, men det gäller först och främst bara denna matchen.

Senaste möten

2019-01-04  HC Dalen – Helsingborgs HC 5 – 2
2018-12-01 HC Dalen – Helsingborgs HC 6 – 5
2018-10-14 Helsingborgs HC – HC Dalen 5 – 3
2017-12-03 Helsingborgs HC – HC Dalen 2 – 1
2017-10-15 HC Dalen – Helsingborgs HC 4 – 3