Dalen vann mot serieledarna

Det väntades toppmöte i Hockeyettan Södra Vår mellan HC Dalen och Nybro Vikings. En stark laginsats och en riktigt bra förstaperiod gjorde att Dalen besegrade serieledarna Nybro med 5-3.

Ett på förhand hett möte mellan serieledaren och HC Dalen, trots att det skilde elva poäng mellan lagen. Hemmalaget Dalen hade inför matchen en positiv känsla då man tidigare besegrat Nybro hemma i SkandiaMäklarna Center.

Drömstart för hemmalaget

Dalen var det piggare laget och ägde större delen av spelet i den förstaperioden. Hemmalaget tog rättvist ledningen nio minuter in i perioden genom Julius Selle Larsson, snyggt framspelad av Kevin Karlsson. Prick en minut senare utökade hemmalaget ledningen till 2-0 genom Christian Kristiansen assisterad av Joel Werner. Nybro fick med två minuter kvar in reduceringspucken till 2-1 genom Simon Andersson.

-Det ser bra ut för oss vi hade större delen av förstaperioden, sen fick de lite olyckligt in reduceringspucken mot slutet. Vi måste fortsätta att fokusera på rätt saker i andraperioden, jag tycker vi gör många saker bra därute, säger Dalens tränare Pelle Gustafsson efter förstaperioden.

Bedrövlig bedömningsnivå

Hugo Arvidsson i Nybro drog i början av andraperioden på sig två minuter för Hooking. Dalen tog tillvara på chansen och Victor Romfors utökade hemmalagets ledning till 3-1 assisterad av Ian Örnskog. Domarna i Hockeyettan har fått en hel del kritik vilket syntes ganska tydligt idag. Nybro gick stenhårt åt Dalen och hemmalaget skulle haft både två och tre utvisningar med sig, men domarna valde märkligt nog att fria. Istället var det Simon Mattsson som i Powerplay reducerade till 3-2 assisterad av Markus Palmberg. Med två minuter kvar av perioden utökade Kalle Hult ledningen till 4-2 assisterad av Christian Kristiansen. Perioden skulle avslutades med att Anton Johansson och Nybros Johan Järlefelt visades ut för Game Misconduct.

-Domaren har tappat det, men samtidigt så är dom tre därute där alla borde vara delaktiga, enklare med sex ögon än två, det är värdelöst. Domaren tappade lite i första med, men nu har nivån tydligen höjts. Vi måste fortsätta fokusera på vårt spel och inte vad som händer runtomkring, säger Kevin Karlsson efter andraperioden.

Höll undan och vann mot serieledarna

Nybro trummande på i början av tredjeperioden och Dalen blev stundtals stillastående. Hemmalaget åt sig sakta tillbaka och Selle Larsson var bara en stolpträff ifrån en 5-2 ledning. Nybro gjorde vad dom kunde för att få till en reduceringspuck i tredjeperioden och med sex minuter kom utdelningen till 4-3 genom Alex Ek. Nybro satsade allt och plockade ut målvakten, Dalen tog tillvara på chansen och Erik Glimberg satte 5-3 pucken vilket blev slutresultatet i matchen. En viktig seger för HC Dalen mot serieledarna i jakten på en playoffplats.