FROSTEMARK: ”Han har fått lite bakslag”

Comebacken blev kortvarig för HV:s lagkapten Martin Thörnberg som efter matchen mot Färjestad stått utanför laget vad som från HV lägret handlade om sjukdom. Nu uttalar sig HV:s sjukgymnast Andreas Frostemark om situationen kring Thörnberg till jkpghockey.com

Det var den 10 januari som HV:s lagkapten Martin Thörnberg gjorde en efterlängtad comeback. Thörnberg har haft problem med en skada som sitter i höften. Sprutor hjälpte till slut och comebacken kunde göras. Skadan i sig fick Martin Thörnberg att tveka om framtiden som ishockeyspelare och tanken på att avsluta fanns.

-När det var som värst med skadan kunde jag överhuvudtaget inte åka skridskor jag tappade all kraft direkt. Jag kunde knappt gå i trappor eller någonting så det var riktigt tufft. Jag fick en spruta för ett tag sedan och efter det blev de bättre, så det kan ligga någonting i det. Just nu funderar jag inte så mycket på det som varit utan jag blickar framåt. Utgången av skadan blev värsta tänkbara, skadan i sig är samma jag haft senaste åren.

Varit nära på att avsluta karriären

-Ett antal gånger och det har varit väldigt nära att det blev så också. Men jag har haft väldigt bra stöd av alla runt omkring mig från familj, läkare, lagkamrater. Vår naprapat och även vår massör har fått mig till att hålla modet uppe. Jag har krigat på tack vare all hjälp och nu känns det som man fått utdelning för detta, sa Martin Thörnberg till jkpghockey innan comebacken mot Färjestad.

Oklart när Thörnberg är tillbaka

Efter comebacken mot Färjestad så ställdes Thörnberg utanför truppen igen, det handlade om sjukdom från HV:s håll. I ett kort uttalande till jkpghockey uttalar sig HV:s sjukgymnast Andreas Frostemark kring situationen kring Thörnberg och att det återigen är underkroppsskadan som håller honom borta från spel.

-Han har fått lite bakslag och i nuläget är det oklart när Martin åter är tillbaka i spel, skriver Andreas Frostemark till jkpghockey.com