Formstarkt Dalen – krossade serietvåan Kalmar

HC Dalen är inne i en formstark period. Ikväll tog Norrahammarslaget fjärde raka segern när man besegrade serietvåan Kalmar HC med hela 6-0.

Efter en tung inledning av året så har HC Dalen hittat tillbaka till formen. I torsdags tog Dalen en övertygande 5-3 vinst mot serieledarna Nybro Vikings. Ikväll stod serietvåan Kalmar HC för motståndet. Dalen vann matchen med 6-0 och inkasserade fjärde raka segern.

Lagets tränare Per Gustafsson var optimistisk inför matchen och var tydlig med att poängtera den gemensamma insatsen alla gör ute på isen, det är inte bara en eller två femmor som gör jobbet utan nu är det alla fyra som gör ett starkt jobb.

-Det är en go känsla i laget och nu har vi fyra femmor som verkligen ger allt. Alla spelare har verkligen lyft sig och gör vad som krävs fullt ut. Efter de här två matcherna så ges vi lite tid att se vart vi står och hur vi ska ta nästa steg, sa Pelle Gustafsson i tidigare intervju med jkpghockey.com

Firma Tholander, Romfors, Karlsson

Det skulle dröja in till mitten av andraperioden innan Dalen tog ledningen i matchen genom Victor Romfors som assisterades av Jonathan Tholander och Kevin Karlsson. Bara minuterna senare stänkte Romfors dit 2-0 pucken, återigen assisterad av Tholander. Innan matchen så lyfte jag fram Kevin Karlsson som tagit steget och blivit en av Dalens viktigaste spelare från sin backposition. Det var även han som gav Dalen en 3-0 ledning med bara minuten kvar att spela i andraperioden assisterad av Oscar Josefsson och Kalle Hult.

Utmanar om playoffplatsen

Dalen fortsatte att dominera i tredjeperioden och Oscar Josefsson gav Dalen en 4-0 ledning i powerplay assisterad av Jesper Åkerman och Erik Glimberg. Minuten senare var det dags för Edwin Johansson att göra sitt första mål när han gav Dalen ledningen med 5-0 assisterad av Kevin Karlsson och Oscar Josefson. Med fem minuter kvar av matchen gjorde Joel Werner 6-0 assisterad av Kalle Hult och Oscar Josefsson. Att notera är att alla fyra femmorna gjorde poäng i kvällens 6-0 seger mot Kalmar. Och nu utmanar Norrahammarslaget på allvar Nybro i kampen om playoffplats till våren.