PER GUSTAFSSON: ”Alla i laget gör ett fantastiskt bra jobb”

Ännu ett toppmöte väntar i SkandiaMäklarna Center när HC Dalen tar emot serietvåan Kalmar. Två lag som kommer göra allt för tre poäng i jakten på playoffplats.

Serietvåan mot serietrean ställs mot varandra när Dalen möter Kalmar i SkandiaMäklarna Center. Dalen kommer från en stark 5-3 vinst mot serieledarna Nybro. Varje match är viktig, men vinst mot Kalmar så har laget verkligen chans på playoffspel. Även Kalmar kommer med en vinst i bagaget när man besegrade Helsingborg med klara 5-0.

-Vi gjorde en riktigt bra förstaperiod mot Nybro, med bra energi och tog kampen fullt ut. Likaså vann vi tekningarna på ett övertygande sätt, en riktigt bra insats av alla där ute. Vi pratade om domarnivån och att den höjs lite i fortsättningsserien. Men det är ingenting vi ska lägga någon energi på utan bara fortsätta spela vårt spel, säger Pelle Gustafsson.

”Tar en match i taget”

En riktigt viktig match för båda lagen som är på jakt efter poäng för att komma ikapp Nybro i toppen av tabellen. Dalen kommer få se upp med Evan Allen i Kalmar som gjorde två mål senast mot när lagen möttes i Kalmar, Evan ligger på tredjeplats i den totala poängligan i Hockeyettan Södra Vår. Två toppmatcher för Dalen på kort tid, med fördelen av hemmaplan.

-Som du säger, vi tar en match i taget, där varje match är viktig. Vi hade en sämre lottning i första delen av säsongen. Nu har vi två toppmatcher i rad hemma vilket är bättre. Det är en go känsla i laget och nu har vi fyra femmor som verkligen ger allt. Alla spelare har verkligen lyft sig och gör vad som krävs fullt ut. Efter de här två matcherna så ges vi lite tid att se vart vi står och hur vi ska ta nästa steg.

Hela laget har tagit flera steg uppåt och spelarna tar ett betydligt större ansvar. En spelare som sticker ut lite extra i HC Dalen är backen Kevin Karlsson som gjorde en strålande insats mot Nybro och var inne på majoriteten av målen framåt i 5-3 vinsten. En smart back med känsla för spelet och läser både passningar och spelsituationer klokt, oerhört viktig spelare för Dalens defensiv.