Viktig match i jakten på playoffspel för HC Dalen

HC Dalen möter ikväll tabelljumbon Halmstad Hammers i en inte så enkel match där båda lagen är i behov av poäng. Dalen i jakten på playoffplats och Hammers för att undvika negativt kval.

Toppen mot botten ikväll när HC Dalen möter Halmstad Hammers. Sex matcher återstår för HC Dalen och varje poäng är viktig i jakten på en playoffplats. Laget ligget nu på tredjeplats i tabellen sju poäng bakom både Nybro och Kalmar som har delad poängpott i toppen.

HC Dalen är i stort behov av poängen för att ta upp jakten om en playoffplats och Halmstad Hammers är i likastort poängbehov för att undvika negativt kval. Båda lagen kommer med varsin förlust i bagaget och är ute efter revansch. Att observera är att Dalen har en match mindre spelad än de andra lagen i tabellen.

Hammers lånar in Malmöback

Halmstad Hammers har ett par frågetecken på backsidan inför matchen och kommer därför låna in Tommy Pappila som till vardags spelar i Malmö Redhawks J20 SuperElit. Halmstads tränare Fredrik Johansson berättar till lagets hemsida om nycklarna till kvällens match:

-De är ett ganska så ungt lag, å det gäller för oss att stå upp för varandra och verkligen jobba hårt. Att spela disciplinerat är särskilt viktigt, säger han till klubbens hemsida.