ARVIDSSON: ”Vad är det egentligen HV71 sparar till?”

Kristofer Berglund lär inte ställt orimliga krav och där borde HV71 förlängt. Inte en enda kontraktsförlängning har klubben presenterat och Anton Bengtsson till Rögle och Isac Brännström till Luleå. Vad sparar egentligen HV71 pengar till, är min första tanke efter alla spelartapp.

Något står inte rätt till i HV71, det är min spontana tanke, eller så har jag bara svårt att se helheten. Faktum är att klubben nu har släppt nio spelare efter ännu ett uttåg i kvartsfinalserien. Att släppa nio spelare är i sig inte speciellt konstigt men det känns ändå som det ligger en hund begraven i allt detta. Framförallt så strider det emot sportchefernas ideologi om kontinuitet i klubben. Där man bland annat vill ha fyra ledande kedjor och inte en eller två. Den blåser dom nu själva bort.

”Lär inte ha ställt några orimliga krav”

Kristofer Berglund gjorde kanske inte sin bästa säsong i HV71 men datum kvarstår att han är en back för tredjefemman och ett blivande kaptensämne. Där heter det att HV71 och Berglund inte kom överens och jag köper inte det. Kristofer som spelat flera säsonger i HV71 och trivs bra i Jönköping vet själv om att han inte är prio ett i laget. Men jag har samtidigt väldigt svårt att se att han skulle ställa några orimliga krav i en löneförhandling. Med detta så förstår jag inte hur sportcheferna lyckades med konststycket att låta Berglund gå förlorad för HV71.

Just nu har HV71 fyra (!) backar under kontrakt i; Markus Lauridsen, Christoffer Persson, Didrik Strömberg och Nils Andersson. Längst av dem har Christoffer Persson varit och nej, jag köper inte att man inte kom överens med Berglund när man ser vad man har kvar, för mig är det ett direkt misslyckade och feltänkt av sportcheferna i HV71. Återigen så orimliga krav kan Berglund inte ha haft, och det är rent utsagt uselt att utgången blev som den blev.

Vad sparar HV71 egentligen till?

HV71 skickar senast idag Andreas Thuresson, toppvärvningen med ett år kvar på kontraktet till Tyskland. Han i sin tur hade likt Kristofer Berglund ingen låg lön i HV71. Andra på listan är Martin fehervary, Mikko Lehtonen och Robin figren. Med andra ord frigörs en rejäl lönekostnad. HV71 hade lätt haft råd att behålla Berglund men direkt när jag såg klubben presentera de spelare som lämnar föll tanken: ”Vad är det egentligen HV71 sparar pengar till?”. Ännu mer nu när Thurseeson och Ytterell lämnar.

Ja, som det ser ut nu så kommer Eric Martinsson, Axel Holmström och Linus Sandin ansluta till kommande säsong. Med det är bara tre av runt tio platser som ska fyllas och jag väntar på att det ska smälla till ordentligt, men sett till tidigare år så har smällen uteblivit. Faktum är att HV71 och spelarvärvningar varit bland den mest ointressanta kombinationen på länge.

Förstår inte hur dom tänker

Nyss presenterade Rögle, Anton Bengtsson på sin hemsida och tidigare idag kom uppgifter om att Isac Brännström skrivit på för två år med Luleå, tillsammans med Kristofer Berglund är kontinuiteten som bortblåst. Den som var så viktig för sportcheferna. Helt ärligt har det varit lite för många år som man tappat lite för många spelare efter säsongen, bara sådär. Ja, man ska inte glömma att några av spelarna varit för bra, men på något sätt borde man kunnat locka kvar ett större antal än vad man gjort. Nej jag förstår ärligt talat inte hur sportcheferna tänker, eller inte tänker. Vad sparar man pengar till? Skulle det vara en annan klubb så är jag inte ens säker på att tålamodet hade funnits kvar.

Sportcheferna i HV71 ska vara pressade

Om vi ser till de spelare som HV71 nu har tappat, lägg därtill att både Markus Ljungh och Jonas Gunnarsson kan lämna så borde sportcheferna vara oroliga. Pengar lär finnas på hög från utebliven verksamhet på marknaden och spelarlöner som nu försvinner. Ska jag vara helt ärlig så räcker det inte med ”mellanmjölk” längre utan det måste presenteras något värt namnet och som upplever fansens krav. Där räcker det inte med Eric Martinsson, Axel Holmström eller Linus Sandin. Vad vet jag kanske är det något utöver det vanliga man sparar pengar till?

Med alla dessa spelare som valt att pröva lyckan någon annanstans och att man inte presenterat en enda förlängning ser jag som ett stort misslyckande. Och sportcheferna i HV71 ska känna sig rejält pressade. Det är inte vi som byggt upp pressen utan denna gång har dom lyckats göra det själva. Runt tio spelare ska in i truppen och det ska till något extra, pengar finns och njae vad är det egentligen dom sparar till?