Frölunda är på väg mot ett nytt guld

Frölunda vann den fjärde semifinalen mot Luleå med 3-0 på hemmais och har nu matchboll i matchserien (1-3-ledning i matcher). ”Det ser mest troligt ut att bli ett nytt firande på Götaplatsen i vår!” Skriver Love Öhlund efter matchen.

5:e februari och klubbens tredje CHL-guld.
Ja, sedan den kvällen har Frölunda vuxit ut till en lagmaskin – numera även guldfavorit. Laget har behållit skickligheten och tillsatt noggrannheten. Roger Rönnberg har tillsammans med resten av sin ledarstab lyckats svetsa till ett lag som tidigare under säsongen såg fladdrigt ut, stundtals väldigt fladdrigt ut, och det ofta på hemmais. Men så ser det inte längre ut. Visst, ett desperat Luleå lyckades visserligen med kniven mot strupen besegra Frölunda på sin hemmais i det senaste mötet lagen emellan. Gästerna hade även sina chanser under dagens batalj, speciellt i starten av eftermiddagstillställningen. Men när det väl brände till så stod han pall, väggen i hemmakassen, Johan Mattsson. Indianerna skulle drygt sju minuter in på öppningsakten få ta ledningen.

Rhett Rakhshani kunde efter att ha blivit serverad av en påfyllande, från bakom kassen, Jacob Moverare trycka in pucken i Joel Lassinanttis vänstra burgavel. Ett ledningsmål snarlik den struten han avgjorde semifinal nummer ett förra söndagen lagen emellan med. Amerikanen som redan innan ledningsmålet var nära att ge sitt lag ledningen efter en fin prestation där han trampade in i bortazonen och tempoväxlade förbi Nils Lundkvist. Rakhshani var överallt under eftermiddagen, han rev och slet och skapade även mycket i spelet med puck. Frölunda skulle även få gå till pausvila med ledning 1-0 i en relativt jämn period där bortalaget inte alls tog till vara på sina chanser i matchinledningen.

I en andra period där Frölunda utökade sin ledning till 2-0 fick man 4:38 in på akten chansen att spela 5 MOT 4. Det efter att Pontus Själin utvisats två minuter för hakning. Och då skulle det även ringa, Samuel Fagemo kunde fint serverad av Max Friberg göra sitt första slutspelsmål i karriären. Målet var även Frölundas första PP-mål i semifinalserien lagen emellan. I Luleås direkta attack efter 2-0-målet fick Robin Kovacs ett jätteläge där han helt ren med Mattsson var kylig, höll i och fick ner hemma-keepern men träffade överliggaren. Frustrerande för Luleå som där och då hade behövt få till en reducering för att skapa lite nerv i tillställningen inför slutakten. Niklas Olausson blev senare även han friställd mot hemma-keepern som återigen stod pall för sitt lag.

Frölunda kollektivt sylvassa


Inför slutakten förväntade sig alla bortaforcering. Men Frölunda som rent kollektivt känns sylvassa över hela banan kunde relativt enkelt stänga ner gästernas försök. INDIANERNA höll de vitklädda spelarna på utsidan mest hela tiden och Jacob Moverare kunde sedan 1:30 från slutet trycka in 3-0-målet i den öppna bortakassen och ge sitt lag matchboll inför det femte mötet på måndag i Luleå.
Det mesta tyder nu på att vi kommer att få beskåda en hejdundrande final mellan Frölunda och Djurgården. Stockholmarna som i den parallella semifinalserien har en skön 1-3-ledning mot seriesegraren Färjestad har chansen att redan under morgondagen bli finalklara på bortais.

-Serietrean VS. Seriefyran.
-Göteborg VS. Stockholm.
-Huvudstad VS. Näst största stad.

Ja, ni hör! Det här har alla förutsättningar att bli en grym hockeyvår med många heta bataljer i Globen (?) och Scandinavium i den kommande storstadsfinalen. Bilarna och tågen mellan Stockholm Central och Göteborg C och så tvärtom kommer att rulla varmt över finalserien. Vi väntar oss matcher med mycket publik och rivalitet mellan två lag som spelar en fartfylld ishockey. Alltså något att se fram mot för alla hockeyälskare i det här landet!


Frölunda som helt och hållet har knäckt koden för hur man på bästa sätt slår Luleå får ändå på förhand ses som den stora favoriten sett till kollektiva. Jag ser just nu ingenting som kan stoppa den här sylvassa lagmaskinen. Det ser mest troligt ut att bli ett nytt firande på Götaplatsen i vår!


Love Öhlund